Exemple de pacte tecnològic familiar


Compromís d’ús responsable de la tecnologia.


 • Parlaré amb els meus pares per a conéixer les regles d'ús d'internet, que inclouen les pàgines que puc visitar, quan em puc connectar i quant temps puc estar en línia de dilluns a divendres (nombre de minuts o hores) i els caps de setmana (nombre de minuts o hores).
 • Em connectaré una vegada que haja complit amb les meues obligacions, com són els deures, les obligacions de casa i unes altres.
 • Mai donaré informació personal en internet ni en cap xarxa social, i menys sense el permís dels meus pares: adreça particular, número de telèfon o mòbil, adreça de treball o telèfon dels meus pares, número de targeta de crèdit, nom o ubicació del meu col·legi, etc.
 • Mai em citaré en persona amb ningú que haja conegut en internet, sense el permís dels meus pares.
 • Mai enviaré o penjaré una fotografia meua o de la meua família, sense el permís dels meus pares.
 • No compartiré les meues contrasenyes d'internet amb ningú, ni amb el meu millor amic.
 • Sempre mostraré un bon comportament en internet. No faré res que puga molestar o fer enfadar a altres persones i, per descomptat, no faré gens il·legal.
 • Mai descarregaré, instal·laré o copiaré res en internet, o de pendrives o discos externs, sense el permís dels meus pares.
 • Mai gastaré diners en internet, sense el permís dels meus pares.
 • No dormiré amb aparells electrònics en el dormitori.
 • Verificaré amb els meus pares el programari o aplicacions que vulga descarregar abans de realitzar la descàrrega.
 • No mentiré sobre la meua edat per a tindre accés a aplicacions o llocs webs restringits.
 • Fins que tinga anys i/o els meus pares consideren oportú, podré jugar només a videojocs o aplicacions amb classificació: 3+ 7+ 12+ 16+
 • Si trenque, desbarate o perd el meu dispositiu és la meua responsabilitat reemplaçar-lo.
 • Els meus pares tindran les meues claus d'accés i podran controlar tota la meua activitat en els meus aparells per a garantir la meua seguretat. He de mantindre informats als meus pares de qualsevol canvi en les meues contrasenyes.

CONFIANÇA MÚTUA:
 • Parlaré immediatament amb els meus pares si veig o rebut alguna cosa en internet que em faça sentir incòmode o amenaçat, o fins i tot que no entenga. Això inclou missatges de correus, fins i tot d'amics, pàgines webs, camuses, xarxes socials, fòrums, fotos o anuncis.
 • Em compromet a compartir les meues contrasenyes amb els meus pares, tant d'internet com del mòbil.
 • Configurar al costat dels meus pares les opcions de privacitat de les meues aplicacions i xarxes socials, com per exemple, activar l'aplicació només amics, desactivar les cerques externes i la geolocalització,
 • Amb la finalitat d'afavorir la comunicació familiar, no està permés l'ús de cap dispositiu durant els menjars i els sopars.

ELS ADULTS:

ESTAR Al TEU COSTAT I DONAR-TE SUPORT:
 • Mantindre la nostra confiança en tu, i donar-te suport per a reforçar la teua pròpia confiança.
 • Escoltar-te sempre que ho necessites, buscant un moment apropiat en el mateix dia quan no siga possible parlar immediatament.
 • Posar de la nostra part per a conèixer el teu món online: a més de posar-nos al dia amb Internet, et preguntarem quines coses més o menys fas en el teu dia a dia.
 • Davant possibles problemes, reaccionar de manera raonable, sense exageracions, ni enutjos, comprenent les teues preocupacions i motivacions, i buscant solucions.
 • Ser exemples a seguir, comportant-nos online com et demanem que ho faces tu.